Mâncăruri cu carne

Escalop de porc cu ciuperci. Reteta satioasa

Reteta de Escalop de porc cu ciuperci, nimic mai simplu, mai rapid, gustos si foarte satios!

 

Ingrediente

  • 500 g cotlet de porc fara os
  • 200 g mix de ciuperci (congelate am folosit )
  • 300 ml apa
  • 100 ml suc de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 frunza de dafin
  • 5-6 linguri de ulei
  • sare,piper
  • faina
  • cimbru (sau cimbrisor )

 

Mod de preparare pentru reteta escalop de porc cu ciuperci:

Spalam si uscam bine carnea,apoi o batem cu ciocanelul de jnitele pe ambele parti ,saram,piperam si dam prin faina fiecare bucata,scuturand excesul.

Intr-o tigaie intinsa incingem uleiul si adaugam usturoiul zdrobit (presat ) cu lama unui cutit.Cand a inceput sa-si schimbe culoarea il scoatem si ,in uleiul aromat prajim carnea pe ambele parti.Adaugam ciupercile,dafinul  si apa,acoperim cu un capac si fierbem la foc mic-mediu in jur de 15 minute.

Dupa aceea punem sucul de rosii,boiaua,cimbrisorul si mai lasam sa fiarba 5-6 minute.Potrivim de sare si piper daca mai este nevoie.

Servim escalopul cald cu garnitura preferata,eu aleg intodeauna piureul de cartofi.

Spor la treaba si pofta buna!

Escalop de porc cu ciuperci

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.