Daca e timpul perfect pentru aprins cuptorul ,m-am gandit sa refac acest delicios Estonian Kringel, colac cu unt si scortisoara ,care ne place asa mult incat a ocupat un loc fruntas printre preferintele noastre.
Mi-a placut ideea si l-am facut la foarte putin timp dupa ce Ana Maria l-a postat ,iar gustul si aroma lui intensa de scortisoara m-au cucerit.
Multumesc , Just Love Cookin’ !
Ingrediente:
- Aluat
- 120 ml lapte
- 1 lingurita de zahar sau miere
- 1 galbenus
- un praf de sare
- 30 g unt
- 300 g faina
- 15 g drojdie
- Pentru uns
- 50 g unt
- 3 linguri de zahar
- 1-2 lingurite de scortisoara
Mod de preparare pentru reteta Estonian Kringel, colac cu unt si scortisoara
Intr-un bol mare dizolvam drojdia si zaharul sau mierea in laptele caldut (nu fierbinte) si lasam cateva minute,pana ce se umfla si deasupra apar mici bule. Adaugam apoi untul topit dar rece ,galbenusul,sarea si la final incorporam faina.Obtinem un aluat un pic dur (dar dupa dospire va fi destul de usor de lucrat cu el) pe care il lasam sa creasca 1,5-2 ore pana ce isi dubleaza volumul.
Intre timp,intr-un castronel amestecam untul moale cu zaharul si scortisoara.
Cand aluatul e gata dospit il intindem sub forma unui dreptunghi si-l ungem cu 3/4 din compozitie.Apoi il rulam si-l taiem pe jumatate,iar dupa aceea il impletim,incercand sa lasam la vedere partea taiata si unim capetele.Daca nu va este destul de clar,imaginile cred ca va vor lamuri :).
Ungem suprafata colacului cu restul de compozitie si-l transferam intr-o tava acoperita cu hartie de copt.Coacem 20-25 de minute la 200°C.
Acest colac cu unt si scortisoara este minunat si vi-l recomand din tot sufletul.Pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.