Rețete de bază

Foi cu cacao pentru prajituri

Aceste foi cu cacao pentru prajituri se numara printre preferatele mele pentru ca sunt delicioase, se pot umple cu aproape orice crema si se fragezesc pe zi ce trece.

In plus, sunt simplu de facut, aluatul este foarte usor de lucrat si puteti alege crema care este pe gustul vostru. Daca aveti si doua tavi identice pe care sa intindeti foile, coptul lor, care dureaza 13-15 minute pentru fiecare, va fi floare a ureche 🙂 .

Daca si voua va plac prajiturile cu foi, va invit sa le incercati, va asigur ca nu veti regreta.

foi cu cacao pentru prajituri

Ingrediente:

 

  • pentru 6 foi 30 cm x 33 cm
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 2 lingurite rase de amoniac (bicarbonat de amoniu )
  • 2 linguri de otet (sau zeama de lamaie )
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar vanilat/esenta de rom
  • 30 g cacao
  • 600-620 g faina

 

Mod de preparare pentru reteta de foi cu cacao pentru prajituri:

 

Intr-un bol incapator bateti ouale cu zaharul pentru cateva minute, adaugati laptele si continuati sa amestecati pentru a se mai topi din zahar, apoi turnati uleiul, aroma pe care ati ales s-o folositi si amoniacul stins cu otet.

*Daca le umpleti cu o crema de vanilie, folositi zahar vanilat/extract sau esenta de vanilie. Iar daca ati ales o crema de ciocolata, merge foarte bine esenta de rom sau, de ce nu, de portocala.

Incorporati apoi cacaoa, faina si framantati un aluat maleabil, nu prea tare.

Impartiti-l in 6 bucati, cam de 200 g/una.

Prasarati faina pe masa de lucru si intindeti fiecare bucata cu un sucitor, de 30×33 cm sau de dimensiunea tavilor voastre.

*Eu folosesc tavile de la aragaz si, inainte de a aprinde cuptorul intind o foaie, dau drumul cuptorului sa se incalzeasca (la 180° C ) si apoi intind alta foaie. Am astfel pregatite doua foi pe tavi si, pe masa de lucru mai intind una. Foile se coc foarte repede, dureaza 13-15 minute, asa ca aveti grija si stai cu ochii pe ele. Cand s-au rumenit usor sunt gata.

Transferati-le pe un gratar sa se raceasca, azezandu-le una peste alta.

Foi cu cacao pentru prajituri

 

Umpleti-le cum am mai spus, cu o crema la alegere. Pentru a le putea umple, aveti nevoie de 1,4 kg- 1,5 kg de crema. Mai jos va las cateva idei de creme, care sa va inspire si sa va fie de folos. Spor la treaba!

  • Aici le-am umplut cu crema de vanilie cu unt. Vedeti aici (click) reteta completa.

Foi cu cacao pentru prajituri

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.