Prăjitura din foi de napolitane cu nucă și caramel face parte din colecția deserturilor cu iz de copilărie pe care vrei s-o repeți necontenit. De fapt, combinația de nuci și caramel este irezistibilă, indiferent că-i tort sau prăjitură.
Este o rețetă veche, simplă și gustoasă, care nu necesită foarte mult timp de preparare.
Am avut de ales, din vechiul meu caiet cu rețete de prăjituri, două variante. Una cu ouă în compoziție și aceasta, cu o cremă de caramel cu făină și lapte, care m-a convins. Am redus cantitățile de zahăr și unt pentru că mi s-au părut exagerate și am obținut o prajitură din foi de napolitane cu nucă și caramel, exact pe gustul nostru.
Spor la treaba si pofta buna!
Sper sa o încercați, nu numai pentru că este delicioasă, ci și de dragul amintirilor din coplilărie 🙂 .
Tot din categoria rețetelor cu amintiri din copilărie mai fac parte și:
Sunt trei rețete de prăjituri pe care le preparau mămicile și bunicile de sărbători și tare îndrăgite erau.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Pentru a vedea și rețeta în imagini din timpul preparării, accesați galeria foto de mai jos!