Aperitive

Frigănele din pâine toast și cârnăciori

Dacă tot stăm acasă, încercăm să ne răsfățăm papilele cu diverse preparate culinare cum sunt și aceste Frigănele din pâine toast și cârnăciori, pe care le aveam de mult în plan.

Ce-i drept, zilele astea am cam ținut un regim doar cu legume și fructe, proaspete. Însă în weekend ne-am propus să ne răsfățăm și cu altceva.

Rețeta acestor Frigănele din pâine toast și cârnăciori este una simplă și rapidă. Conține doar trei ingrediente principale: cârnăciori, pâine și ouă.

Și pentru că alor mei le place mult omleta cu cârnați, pot să considere că de data aceasta le-am preparat-o altfel.

Sunt tare gustoase și de efect, merg servite calde, dar merg luate și la pachet!

Din aceeași categorie, mai puteți opta și pentru Rețeta Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval

Vedeți și Rețeta de frigănele clasice, pe care mulți le știm din copilărie.

 

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încarca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Frigănele din pâine toast și cârnăciori

Gătește Frigănele din pâine toast și cârnăciori

Frigănele din pâine toast și cârnăciori

Ingrediente

  • 8 felii de pâine toast, integrală
  • 8 cârnăciori cabanos
  • 3 ouă
  • sare și piper
  • 80-100 gr pesmet
  • 1-2 linguri ulei

Mod de preparare

Iată cât de simplu și rapid preparăm Frigănele din pâine toast și cârnăciori!

Mai întâi prăjim cârnații în puțin ulei, sau putem opta pentru a-i prepara la grătar.

Îi lăsăm să se tempereze și îi tamponăm cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta grăsimea de pe ei.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper.

Aplatizăm ușor feliile de pâine toast cu ajutorul sucitorului de aluaturi, pentru a le putea manevra.

La unul din capetele feliilor de pâine așezăm câte un cârnăcior și le rulăm. Capetele exterioare al feliilor de pâine le ungem cu puțin din ouăle amestecate. Le presăm ușor pentru a nu se desface în timpul prăjirii.

În tigaia în care am prăjit cârnații, vom prăji și frigănelele.

Trecem rulourile din felii de pâine cu cârnați mai întâi prin compoziția de ouă, apoi prin pesmet. Le rumenim la foc mai intens, întorcându-le pe toate părțile.

Pentru  a le putea manevra mai ușor, eu le-am secționat în două.

Frigănelele din felii de pâine toast și cârnăciori pot fi preparate și la cuptor, dacă se dorește a se exclude grăsimea.

Sursa aici