Site icon Rețete Fel de Fel

Friganele pentru micul dejun. Reteta simpla

Friganele, o reteta veche pe care o iubesc de cand ma stiu. Eram cea mai fericita cand mama ne pregatea paine cu ou ,asa cum ii mai spuneam noi,pentru micul dejun.

Imi placeau cu dulceata de caise sau zahar presarat deasupra. Iar acum le mananc cu miere si fructe proaspete. Sunt atat de bune si imi trezesc atatea amintiri nepretuite incat ar trebui sa le fac mai des 🙂 .

Ingrediente

 

Mod de preparare pentru reteta de friganele:

 

Folositi paine mai veche,de 1-2 zile ,feliati-o si inmuiati feliile in lapte prima data .

 

Bateti bine ouale cu un praf de sare si treceti feliile prin ou.Rotiti-le de mai multe ori pana se lipeste oul de ele pentru ca ,fiind inmuiate in lapte ,oul se lipeste mai greu.

 

Intr-o tigaie ,incingeti uleiul impreuna cu untul si prajiti feliile pe ambele parti pana se rumenesc frumos .Apoi scoateti-le pe servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de grasime .

 

Mancati friganele calde cu dulceata ,nutella sau miere si fructe proaspete .

Spor la treaba si pofta buna !

Pentru că o zi bună începe cu o gustare delicioasă, vă propunem să încercați o rețetă de fursecuri cu fulgi de ovăz și banane, simple și delicioase. Sunt ideale servite dimineața la mic dejun, alături de un ceai bun.

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version