Mâncăruri cu carne

Friptură de miel cu morcovi și sparanghel

Nelipsită de pe masa de Paște, friptura de miel poate fi preparată în diferite moduri. Noi ne-am gândit la o rețetă de friptură de miel cu morcovi și sparanghel, blanșate.

Și folosim ca tip de carne de miel bucăți din șira spinării. Se poate prepara friptură din toate porțiunile de miel.

Găsiți pe blog și o rețetă de cotlete de miel cu rozmarin. Aceasta este una dintre cele mai simple și gustoase metode pentru a găti carnea de miel. Rețeta nu necesită mult timp, iar cotletele ies fragede și suculente.

O altă rețetă de friptură din carne de miel de pe blog este rețeta de pulpă de miel la cuptor. Este una dintre fripturile de miel preferate de familie.

Nu lipsește de pe blog nici rețeta de ciorbă de miel, simplă și gustoasă. Aceasta nu ne lipsește niciodată de pe masa de Paște. Rețeta este simplă și se prepară foarte rapid și ușor. Este acrită cu borș și îngroșată cu ou bătut. Adaosul de leuștean proaspăt din belșug o face și mai savuroasă.

Citește și: Pulpă de miel la cuptor cu cimbru și usturoi

Cum se prepară rețeta de friptură de miel cu morcovi și sparanghel

Ca orice carne pentru friptură și carnea de miel necesită un timp de marinare, nu neapărat pentru a se frăgezi cât pentru a se aromatiza.

O ținem la marinat cel puțin 4 ore pentru un gust desăvârșit. Din marinadă nu lipsește usturoiul și vinul, dar și puțin ulei și frunze de coriandru.

Rumenită mai întâi la tigaie, apoi preparată la cuptor va ieși foarte fragedă și suculentă.

Morcovii și sparanghelul sunt opționale, o puteți servi cu mujdei, sau cu diferite salate. Însă, aceste două legume blanșate cu puțin unt și suc de lămâie, pun în valoare gustul fripturii.

Dacă și voi sărbătoriți Paștele cu bucate tradiționale pe masă, găsiți pe blog toate rețetele specifice acestei sărbători. Pe lângă rețetele de ciorbă și friptură de miel, găsiți și rețete de drob, de cozonac și pască. Nu lipsesc nici rețetele de ouă vopsite după diferite metode. Vă invit să le descoperiți pe blog.

* Iar dacă vă plac rețetele de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemeni ne găsiți și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi rețeta de friptură de miel cu morcovi și sparanghel.

Porție de friptură de miel cu morcovi și sparanghel dar și cartofi fierți

Gătește Friptură de miel cu morcovi și sparanghel

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

8

Porție de friptură de miel cu morcovi și sparanghel dar și cartofi fierți

Ingrediente

  • șira spinării tăiată în bucăți mici
  • 2-3 linguri cu ulei de floarea soarelui pentru preparat
  • Pentru marinadă:
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 linguri de muștar
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 căpățână de usturoi
  • frunze de coriandru
  • cimbrișor
  • puțin rozmarin uscat
  • sare și piper
  • Pentru garnitură:
  • baby morcovi
  • sparanghel verde
  • cartofi
  • 25 gr unt
  • sucul de la o lămâie
  • 1 linguriță cu zahăr brun
  • sare și piper

Mod de preparare

Carnea se porționează frumos în bucăți mici și se așază într-o tavă de yena, încăpătoare.

Pentru marinadă, se curăță usturoiul și se toacă mărunt. Se presară cu sare și piper și se amestecă bine. Apoi, se adaugă ulei de măsline sau de floarea soarelui, muștarul, cimbru verde și frunze de coriandru tocate. Se adaugă această marinadă peste carne și se amestecă bine. Apoi se acoperă cu o folie de prospețime și se pune la frigider pentru 4-5 ore, sau de pe o zi pe alta.

După acest interval de timp, se scoate carnea din marinadă și se rumenește într-o tigaie unsă cu ulei. Se întoarce de pe o parte pe cealaltă pentru a se rumeni uniform.

După ce sigilăm bine carnea o punem înapoi în forma de yena cu uleiul în care a fost rumenită. O dăm la cuptor pentru 40-50 de minute la 175 de grade Celsius. Pe la jumătatea timpului o întoarcem de pe o parte pe cealaltă.

Morcovii și sparanghelul verde le scufundăm pentru 2-3 minute în apă clocotită în care adăugăm unt și suc de lămâie, dar și o linguriță cu zahăr brun.

Cartofii curățați și tăiați în cuburi îi fierbem natur în apă cu sare și piper, dar și puțin unt.

Este chiar delicioasă această friptură de miel cu morcovi și sparanghel, vă recomand cu drag rețeta!