Mâncăruri cu carne

Friptură de miel cu vin și usturoi

O delicioasa friptura de miel cu vin si usturoi n-are cum sa lipseasca de pe masa de Paste. Se prepara extrem de simplu, este gustoasa si, in timpul cat sta la cuptor, va puteti ocupa in liniste si de alte treburi.

Noi am servit friptura cu salata verde, de obicei asa o preferam. Dar, daca doriti si-o garnitura, puteti alatura si niste morcovi trasi la tigaie, cartofi aromati la cuptor, piure de mazare, fasole verde gatita la abur, dovlecei cu ierburi aromate si usturoicartofi noi cu usturoi si cimbrisor, etc.

Citește și: Cea mai bună rețetă de pulpă de miel, pentru masa de Paște

Ingrediente

  • 1,5-1,6 kg pulpa de miel
  • sare si piper
  • 1 lingurita rasa de boia de ardei dulce
  • 4-5 catei de usturo
  • 6-7 linguri de ulei
  • 200 ml vina alb/rose sec
  • cimbrisor proaspat

 

Mod de preparare friptura de miel cu vin si usturoi

Spalati si curatati carnea foarte bine de pielite si grasime. Ungeti o tava cu putin ulei (de masline am folosit) si asezati bucatile de carne. Sarati si piperati din belsug, presarati boiaua, frunzulite de cimbru. Asezati si cateii de usturoi printre bucatile de carne, stropiti cu restul de ulei si turnati vinul in tava.

Acoperiti tava cu un capac sau folie de aluminiu si puneti-o la cuptor, la 190° C, pentru o ora si jumatate.

Dupa o ora si jumatate sau cand furculita intra usor in carne, descoperiti tava, ridicati temperatura cuptorului la 220°C si lasti-i inca 20-25 de minute, pana se rumeneste frumos.

Mancati friptura calda cu o salata simpla sau alaturi de garnitura preferata. Pofta buna!

Nicio masă de Paște nu este completă fără carnea de miel, ce este asociată acestei festivități încă din timpurile precreștine. Dacă vrei să ai parte de un meniu pascal tradițional, sau pur și simplu vrei să te bucuri de o masă delicioasă, îți recomandăm această rețetă de cotlete de miel cu ierburi aromatice.