Fursecuri cu gem, fragede, delicate si gustoase, care se topesc instant la degustare. Preferatele mele sunt cele cu gem de capsune cu ghimbir , sunt absolut grozave ,combinatia de aluat fraged cu gem acrisor si aromat este o nebunie .
Ingrediente
- 125 g faina
- 100 g unt
- 50 g zahar pudra
- 1 galbenus
- 1 lingurita extract de vanilie (sau o fiola de esenta )
- un praf de sare
- gem de capsune ,caise,afine ,magiun de prune sau chiar nutella
Mod de preparare pentru reteta fursecuri cu gem
Fursecurile se prepara extrem de simplu .Intr-un bol punem faina , sarea ,vanilia,galbenusul de ou si untul taiat cubulete.Framantam cu varful degetelor atat cat sa omogenizam aluatul,nu mai mult,pentru ca untul se va inmuia excesiv si aluatul va deveni lipicios .
Infasuram aluatul intr-o folie alimentara si-l tinem la rece o ora .
Dupa ce a stat la rece ,intindem aluatul cu un sucitor ,ajutandu-ne de faina .Lucrati repede cu aluatul ,daca e posibil pe o suprafata rece ,pentru ca este foarte delicat si se inmoaie foarte repede.
Decupati in forma care va place si asezati fursecurile pe o tava acoperita cu hartie de copt.Jumatate din fursecuri le mai decupati inca o data cu o forma mai micuta.Mi-au iesit 44 de discuri in total,deci 22 de biscuiti
Coaceti-le 10-12 minute la 180 °C ,pana se rumenesc usor .Stati cu ochii pe ele pentru ca se ard repede .
Lasati-le sa se raceasca si umpleti-le cu gemul preferat .Puneti o parte inteaga si una decupata ,au un aspect frumos si sunt extrem de bune.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.