Aceste fursecuri cu unt si vanilie sunt preferatele sotului meu. Saptamana asta le-am facut de doua ori, sunt delicioase la cafea, gustare sau desert si se prepara rapid.
Au gust accentuat de unt, sunt extrem de fragede si, daca va plac astfel de dulcegarii, eu zic sa le incercati 🙂 .
Ingrediente:
- Aluat
- 100 g zahar pudra
- 200 g unt
- 2 oua
- un praf de sare
- 1 lingurita vanilie
- 80 g amidon de porumb
- 200 g faina
- 1/2 lingurita de praf de copt
- Decor
- 50 g ciocolata de menaj (52 % cacao)
Mod de preparare pentru reteta de fursecuri cu unt si vanilie:
Intr-un bol mixati untul moale cu zaharul pudra pana obtineti o comozitie cremoasa. Adaugati ouale, praful de sare, vanilia si amestecati bine pana se incorporeaza complet.
Apoi puneti amidonul si faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul trebuie sa fie vascos, nu moale dar sa poata fi modelat cand veti sprita fursecurile.
Acoperiti cu hartie de copt doua tavi de 30×33 cm, transferati aluatul intr-un sac a poché si formati fursecurile. Nu va straduiti sa le dati forma perfecta, oricum se vor mai lasa in timpul coaacerii 🙂 .
Coaceti-le 15-17 minute la 180 ° C,pana se rumenesc pe margini.
Lasati-le sa se raceasca si apoi decorati-le dupa imaginatie cu ciocolata topita.
Sunt delicoase si se fragezezesc pe zi ce trece.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.