Pentru că ne plac nucile umplute, mai ales că ne duc cu gândul la anii copilăriei, am preparat pentru începutul acestui post o Rețetă de Fursecuri nuci de post și alte forme.
Pe lângă forma clasică de coji nuci am mai găsit o formă de coji de ghinde, steluțe, flori și alte figurine.
Așa că le-am folosit pe amândouă și am pregătit cojile pentru aceste delicioase fursecuri de post.
Le-am umplut cu o cremă de biscuiți și nuci, la care am adăugat și puțin gem.
Citește și: Fursecuri cu ciocolată sau Chocolate Crinkles
Am ales gemul de caise pentru că este mai acrișor și plăcut aromat. Dar am mai plusat și cu puțină esență de migdale.
Au ieșit tare gustoase și au dispărut rapid de pe platou. Sunt delicioase, mai ales dimineața lângă un ceai sau cafea!
Mai găsiți pe blog și o Rețetă de nuci umplute cu cremă de ciocolată.
Însă, foarte atractivă și accesată pe blog este Rețeta de nuci cu cacao și cremă de vanilie.
Citește și: Fursecuri Amaretti. Fursecuri italienești din migdale măcinate
Fursecuri nuci de post și alte forme
Ne plac aceste tipuri de fursecuri pentru că sunt și aspectuoase și delicioase.
Și nu se prepară deloc greu, doar necesită ceva mai mult timp.
Se pot pregăti pentru diverse mese festive, dar și pentru răsfățul de zi cu zi.
Odată preparate, aceste fursecuri de post, sau cele de dulce, pot fi păstrate până la 2 săptămâni.
Se păstrează la loc răcoros, dar nu în frigider. Se pun în cutii de carton, sau cutii metalice, speciale.
Cu cât se învechesc, cu atât devin mai fragede.
* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook
* De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel
Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.