Conserve

Gem de capsuni aromat cu ghimbir

Aceasta reteta de gem de capsuni aromat cu ghimbir este preferata familiei si o repetam an de an.

Stiu ca e cam tarziu pentru un gem de capsuni pentru ca timpul lor a trecut dar ma gandesc ca la anul,daca va place ideea ,puteti incerca reteta.Pentru iubitorii de ghimbir combinatia este fantastica si merita incercata.Pana le-am ascuns in camara,am desfacut deja doua borcanele,este excelent la micul dejun pe o felie de paine prajita unsa cu putin unt ,alaturi si de o cana cu ceai aromat. 🙂

Ingrediente

 

  • 2 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • 10 g ghimbir proaspat (curatat de coaja si feliat )
  • zeama de la doua lamai mici

Mod de preparare pentru reteta gem de capsuni aromat cu ghimbir:

 

In primul rand spalam capsunile sub jet de apa rece de cateva ori.Nu le scoateti coditele inainte deoarece vor retine mai multa apa.
Le lasam sa securga bine,le scoatem codita si le taiem astfel incat sa fie cam de aceeiasi dimensiune.Le punem intr-o oala adanca,posibil cu fundul dublu ,alaturi de zahar,zeama lamailor si ghimbirul feliat.
Amestecam delicat si lasam deoparte pana isi lasa sirop,la mine a durat vreo 20 de minute.Atunci punem oala pe foc si fierbem gemul pana se leaga,in jur de 40-50 de minute.
Punem apoi in borcane bine spalate si sterilizate  gemul fierbinte si asezam borcanele cu fundul in sus,acoperindu-le cu o patura pentru a pastra caldura cat mai mult timp.
A doua zi,cand sunt complet reci le etichetam si le depozitam in camara.Pofta buna !

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.