Daca inca nu v-am plictisit cu atatea cirese va servesc iar cu un gem delicios. Dar de data asta un gem de cirese salbatice, mititele, zemoase si usor amarui. Tot ce prind pun la borcane asa ca era inevitabil sa n-o fac si cu aceste ciresele dragalase si delicioase.
Mod de preparare pentru reteta de gem de cirese salbatice:
Ciresele spalate le-am curatat de codite si le-am scos samburii cu mana, ca erau atat de mici incat treceau prin ustensila de scos samburi :).
Le-am pus intr-o oala, am adaugat zaharul, zeamade la lamaie si am amestecat de cateva ori, si-au lasat imediat sucul, dupa cum v-am spus erau extrem de zemoase.
Am fiert pana s-a legat gemul, spumand tot timpul. Scot pe o farfurioara o lingura din gem si o las sa se raceasca. Daca imi place cum arata, transfet in borcane gemul fierbinte fara sa sting focul, astfel sunt sigura ca si ultimul borcan de gem va fi la aceeasi temperatura.
Punem borcanele cu capacul in jos si le pastram intre prosoape de bucatarie pana se racesc complet.
Are un gust minunat. Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.