Conserve

GEM DE FRUCTE DE PADURE

Un gem delicios,unul din preferatele mele, pe care il fac in fiecare an cand apar fructele de padure.Are o culoare absolut superba  si-un gust deosebit ,irezistibil intins pe  clatite  sau pe o felie de paine prajita la micul dejun.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 850 g fructe de padure(afine,mure,zmeura si coacaze rosii)
  • 400 g zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie

[/ingredients]

Amestecam fructele cu zaharul,zeama de lamaie si lasam o ora pana se formeaza un pic de sirop ,amestecand din cand in cand.

Apoi punem craticioara pe foc moderat   si fierbem spumand cand este nevoie.

Fiind o cantitate destul de mica a fost gata in 20 de minute.Chiar daca gemul este destul de lichid nu va preocupati deoarece coacazele contin o cantitate mare de pectina si-l va gelifia.Punem fierbinte in borcane spalate si sterilizate inainte.Eu borcanele le pun la microunde 5 minute la putere maxima iar capacele le fierb intr-un vas mic cu putina apa timp de 10 minute.Asezam borcanele cu gem cu gura in jos si le acoperim cu un prosop.Cand s-au racit complet le depozitam la loc racoros si intunecat.Pofta buna!