GEM DE FRUCTE DE PADURE

Un gem delicios,unul din preferatele mele, pe care il fac in fiecare an cand apar fructele de padure.Are o culoare absolut superba  si-un gust deosebit ,irezistibil intins pe  clatite  sau pe o felie de paine prajita la micul dejun.

Ingrediente

  • 850 g fructe de padure(afine,mure,zmeura si coacaze rosii)
  • 400 g zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Amestecam fructele cu zaharul,zeama de lamaie si lasam o ora pana se formeaza un pic de sirop ,amestecand din cand in cand.

Apoi punem craticioara pe foc moderat   si fierbem spumand cand este nevoie.

Fiind o cantitate destul de mica a fost gata in 20 de minute.Chiar daca gemul este destul de lichid nu va preocupati deoarece coacazele contin o cantitate mare de pectina si-l va gelifia.Punem fierbinte in borcane spalate si sterilizate inainte.Eu borcanele le pun la microunde 5 minute la putere maxima iar capacele le fierb intr-un vas mic cu putina apa timp de 10 minute.Asezam borcanele cu gem cu gura in jos si le acoperim cu un prosop.Cand s-au racit complet le depozitam la loc racoros si intunecat.Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

28 comentarii la “GEM DE FRUCTE DE PADURE”

  1. Si mie îmi place mult combinatia.Fac foarte rar,ca alor mei nu prea le surîd marmeladele cu sîmburei.Si de zmeura,doar eu manînc.Ai mei,doar daca nu mai este alta =))

  2. Am facut cantitate dubla si fara coacaze rosii, caci n-am gasit. Ce-a iesit? O nebunie!!! Am mancat dimineata, la cafea, si deja simteam in nari mirosul de zapada proaspata. Iar eu inauntru, la caldura, mancand minunatia asta…
    Iti multumesc pentru reteta Flory, mai sunt cateva ce asteapta la rand! 🙂 A fost o mare placere sa-ti rasfoiesc blogul minunat si te voi urmari cu drag in continuare. Numai bine!

  3. minunat!nu credeam ca se poate face asa ceva!baiatului meu ii place la nebunie!!!!!ce alte fructe, in amestec,se mai pot pregati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.