Conserve

Gem de pere. Reteta gustoasa

Nu ma gandeam ca va iesi asa de bun si aromat acest gem de pere, iar culoarea este tare placuta!
gem de pere

Chiar daca am o perioada mult mai incarcata ca de obicei, trebuie sa imi fac timp si de conserve, mai ales dulci, pe care ador sa le fac dar mai ales sa le mananc :). Anul asta parul din gradina a fost mai plin de fructe ca niciodata, mititele, zemoase si foarte,foarte dulci.

 

Ingrediente:

 

  • 2,5 kg pulpa de pere
  • 1 kg de zahar
  • 70 ml rom alb
  • zeama de la doua lamai

Mod de preparare pentru reteta de gem de pere:

 

Am cules in jur de 4 kg de pere pe care le-am spalat si curatat de coaja si cotor. Fiind micute, mi-a ramas 2,5 kg de pulpa pe care am taiat-o cubulete nu foarte mici.

In timp ce  curatam si tocam fructele, le-am stropit cu zeama de lamaie si am presarat pe fiecare rand un strat subtire de zahar.

Cand am terminat, am adaugat si romul si am pus vasul pe foc mic, pentru ca erau foarte zemoase si au lasat suficient suc pentru a le putea fierbe.

Dupa o ora si 15 minute gem de pere era gata.

L-am pus fierbinte in borcane spalate si sterilizate bine, pe care le-am lasat cu capacul in jos, intre proasoape de bucatarie, pana a doua zi, cand le-am etichetat si depozitat in camara. Delicios.

Spor la treaba si pofta buna!

gem de pere

 

gem de pere

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.