Este vremea prunelor si n-am putut sta deoparte si sa nu fac cateva borcanele de gem de prune minunat. Prunele sunt fructe la indemana oricui iar la iarna,bunatatea din borcane se va potrivi perfect pe o tarta,intr-un cornulet sau pe o delicioasa scovearga.
Dupa cum spuneam si in alte postari ,eu fac gemurile / dulceturile numai in cantitati mici,pentru a pastra aroma si culoarea fructelor pe cat posibil nealterate.
Ingrediente:
- 2 kg de prune (cantarite dupa ce le-am scos samburii )
- 900 g zahar
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare pentru reteta de gem de prune:
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.