Un gem din fructe de padure delicios, unul din preferatele mele, pe care il fac in fiecare an cand apar fructele de padure.
Are o culoare absolut superba si-un gust deosebit, irezistibil intins pe clatite proaspat facute sau pe o felie de paine prajita la micul dejun.
Ingrediente pentru reteta gem din fructe de padure:
- 850 g fructe de padure(afine,mure,zmeura si coacaze rosii)
- 400 g zahar
- zeama de la o jumatate de lamaie
Mod de preprarare pentru reteta de gem:
Amestecam fructele de padure cu zaharul, zeama de lamaie si lasam o ora pana se formeaza un pic de sirop, amestecand din cand in cand.
Apoi punem craticioara pe foc moderat si fierbem spumand cand este nevoie.
Fiind o cantitate destul de mica a fost gata in 20 de minute. Chiar daca gemul este destul de lichid nu va preocupati deoarece coacazele contin o cantitate mare de pectina si-l va gelifia.
Punem fierbinte in borcane spalate si sterilizate inainte. Eu borcanele le pun la microunde cinci minute la putere maxima iar capacele le fierb intr-un vas mic cu putina apa timp de 10 minute.
Asezam borcanele cu gem cu gura in jos si le acoperim cu un prosop. Cand s-au racit complet le depozitam la loc racoros si intunecat.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.