Glazura oglinda de cacao este una dintre cele pe care le prefer pentru acoperit torturi. Este usor de facut si ,din cateva ingrediente simple obtinem o glazura cu un aspect frumos,de oglinda.
Cu cateva decoratii simple obtinem un tort aspectuos si elegant ,perfect pentru o masa festiva . 🙂
Ingrediente:
- 50 g cacao
- 100 ml smantana pentru frisca
- 150 ml apa
- 160 g zahar
- 6 g gelatina ( 3 folii ) sau 5 g gelatina praf
Mod de preparare pentru reteta glazura oglinda de cacao:
Intai punem gelatina la hidratat intr-un bol ,in apa rece (asta daca folositi gelatina folii ).
Daca folositi gelatina praf hidratati-o in 30 ml de apa din cantitatea data in ingrediente si puneti restul la fiert ,nu adaugati in plus.
Intr-o craticioara punem cacaoa,smantana pentru frisca,apa si zaharul .
Asezam vasul pe foc si fierbem 6-7 minte pe flacara medie pana se ingroasa un pic .
Singem focul si-o strecuram altfel vor ramane destule bobite de cacao nedizolvate care vor compromite aspectul glazurii .
Dupa 3-4 minute ,punem gelatina hidratata (scursa si stoarsa bine in cazul foliilor ) inainte si amestecam sa se omogenizeze.
O mai lasam in jur de 10-15 minute la temperatura camerei ,timp in care se mai raceste si putem glazura tortul.
Asezam tortul pe un gratar deasupra unei tavi si turnam glazura fara a o intinde cu spatula sau altceva.Glazura trebuie lasata sa se prelinga pe tort,fara a o atinge.
Scurgem glazura din tava si repetam operatiunea de cateva ori pana cand tortul este imbracat uniform .Pe timp ce se raceste ,glazura va fi mai consistenta .Daca lasa urme puteti s-o reincalziti usor si sa continuati glazurarea tortului.
Cantitatile date sunt suficiente pentru acoperirea unui tort de 24 cm diametru .
Glazura oglinda de cacao a iesit superba. Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.