Niciodata nu-mi lipsesc din frigider sau congelator gnocchi cu sos de rosii. Am mereu pregatiti fie facuti in casa sau cumparati ,pentru cand trebuie sa prepar ceva de mancare si nu am prea mult timp la dispozitie.
Curand am sa scriu si reteta dupa care ii prepar, imi plac in egala masura gnocchi din cartofi, ricotta, dovleac, gris sau chiar din paine.
Toate variantele sunt delicioase si merita incercate fiecare dintre ele.
Ingrediente:
- 500 g ghocchi
- 400 g rosii cubulete din conserva
- o ceapa mica
- 3-4 linguri de ulei de masline
- un varf de lingurita de zahar
- sare si piper
- frunze de busuioc
- parmezan ras
Mod de preparare gnocchi cu sos de rosii:
Intr-o tigaie antiaderenta incalzim uleiul si calim ceapa tocata marunt cateva minute,la foc mic pana se inmoaie.
Adaugam rosiile cu tot cu sucul din cutie ,zaharul,sare si piper dupa gust.
La final punem gnocchi si fierbem pana cand sunt gatiti,eventual mai adaugam cate putina apa.Acestia au fost cumparati si timpul de gatire a fost de 1 minut dar cei preparati in casa sunt gata dupa cateva minute bune.
Punem gnocchi cu sos de rosii in doua farfurii adanci ,presaram parmezan ras ,frunze de busuioc rupte cu mana si mancam imediat.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.