Site icon Rețete Fel de Fel

Gogosi pufoase din aluat dospit

Tot din vechiul meu caiet imbatranit de vreme va aduc in prim plan reteta de gogosi pufoase din aluat dospit. Sper s-o incercati si voi daca va tenteaza si cu siguranta, rezultatul va va multumi pe deplin.

Dar gasiti pe blog o colectie cu mai multe retete de gogosi, de unde va puteti inspira.

Ingrediente:  

 

  • 500 gr de faina ( plus 1-2 linguri daca mai e nevoie )
  • 150 ml de lapte cald
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 40 ml ulei
  • o esenta de rom
  • 1 lingura coaja de lamaie si portocala
  • un praf de sare

Mod de preparare pentru reteta de gogosi pufoase:

 

Drojdia o lichefiem cu o lingurita de zahar si un pic de lapte cald si o punem in faina. Ouale le batem cu zaharul, adaugam coaja de lamaie si portocala, romul, praful de sare si laptele cald. Turnam putin cate putin in faina si framantam adaugand uleiul ca la cozonac. Lasam la dospit 40-50 de minut la loc cald, ferit de curenti de aer.

Cand a crescut, intindem o foaie din care decupam rotunduri de 6-7 cm diametru. Le lasam sa creasca din nou 10-15 minute si le prajim in baie de ulei.

Scoatem pe servetele absorbante.

Le asezam pe un platou si presaram zahar pudra.

Sunt delicioase, cu aroma puternica de coaja de citrice. Se pot si umple deoarece o parte din mijloc este goala, dar sunt foarte bune si asa.

Spor la treaba si pofta buna!

* Dacă vă plac rețetele de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemeni ne găsiți și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version