Hummus cu avocado, înca o rețetă rapidă care ne place foarte mult.
Este gustoasă, hrănitoare, iar combinația dintre năut și avocado este minunată.
Am mâncat acest hummus delicios cu lipii de spelta, a fost grozav și vă invit și pe voi să-l încercați.
Dar, găsiți pe blog mai multe rețete de hummus.
Citește și: Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Ingrediente:
- 250 g naut fiert (sau o conserva de naut de 400 g )
- 1 avocado mediu
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita de tahini (pasta de susan)
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 70 ml apa
- sare dupa gust
Mod de preparare pentru reteta de hummus cu avocado:
Scurgeti si clatiti bine boabele de naut din conserva si puneti-le intr-un blender sau robot de bucatarie. Sau, daca aveti un mixer vertical, folositi-l cu incredere. Adaugati avocado curatat de coaja, cateii de usturoi, pasta de susan, zeama de lamaie, sare dupa gust si apa.
*Daca nu gasiti pasta de susan in comert, o puteti prepara dupa reteta de aici (click).
Mixati foarte bine pana cand obtineti o compozitie cremoasa si omogena. Transferati-o intr-un vas si decorati-o cu cateva boabe de naut, seminte de susan, boia de ardei dulce si doua linguri de ulei extravirgin de masline.
Niste lipii de casa se potrivesc perfect.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.