Aperitive Rețete de post

Reteta clasica de hummus

Intre o dulceata si un gem mai trebuie sa mancam si altceva, asa ca pentru o cina  rapida am facut un hummus delicios pe care l-am servit cu niste lipii proaspete facute in casa. Reteta este cea clasica, extrem de gustoasa sisatioasa, pe care v-o recomand cu mare drag.

 

Ingrediente:

 

  • 720 g naut fiert ( 3 cutii )
  • 5 linguri de tahini (pasta de susan– click pentru reteta)
  • 4-5 catei de usturoi
  • sucul de la o lamaie mare
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 100 ml apa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare pentru reteta clasica de hummus:

 

Scurgem nautul si-l punem intr-un bol unde mai adaugam si pasta de susan, uleiul, sucul de la lamaie, cateii de usturoi, apa, sare si piper .

hummus - ingrediente

Pasam cu un mixer vertical pana obtinem o pasta consistenta sau punem totul in robot si mixam pana ce compozitia arata ca un piure.

Hummus

Transferam hummus-ul obtinut in boluri individuale  si decoram cu boia de ardei dulce, ulei de masline, patrunjel tocat si seminte de chimen. Servim cu lipii. Delicios, pofta buna!

Hummus - reteta clasica

 Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.