Înghețată

Inghetata de ciocolata. Reteta cremoasa

Pornind de la reteta de baza pentru inghetata pe care eu o combin cu ce-mi trece prin minte, acum am ales ciocolata amara si am facut cea mai buna si cremoasa inghetata de ciocolata.

Ingrediente pentru reteta de inghetata de ciocolata:

 

  • 4 galbenusuri mari
  • 150 g de zahar
  • 500 ml lapte
  • 150 g ciocolata amara
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea si doua trei linguri de lapte pana obtinem o compozitie pufoasa, apoi turnam laptele si amestecam pentru omogenizare.
Punem la foc mic si amestecam continuu pana ce compozitia se ingroasa, atentie insa sa nu fiarba. Stingem focul si punem ciocolata rupta bucati amestecand pana ce aceasta se topeste.
Lasam la racit iar apoi transferam intr-un vas, cutie de plastic si punem la congelator cateva ore.

Dupa o ora si jumatate am scos cutia din congelator si am amestecat din nou pentru a sparge cristalele de gheata formate. Bagam din nou la congelator si dupa doua ore putem servi o inghetata  delicioasa si ciocolatoasa.

Spor la treaba si pofta buna!

inghetata de ciocolata

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.