Pentru că adorăm deserturile cu creme sau jeleuri din zmeură, am preparat câteva borcane cu jeleu de zmeură.
Este, de fapt, o rețetă de gem de zmeură fără semințe, mai consistent. Foarte frumoasă a ieșit culoarea și foarte gustos și aromat gemul.
Jeleurile adăugate deasupra torturilor sau prăjiturilor oferă acestora un aspect deosebit. Chiar și adăugate la interior arată excelent, dar sunt și tare gustoase.
Un exemplu de tort cu jeleu la interior îl găsiți pe blog la rețeta de tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure. Este unul dintre cele mai fine și apreciate torturi de pe blog.
Vedeți aici și rețeta de tort cu mango, mac și jeleu de zmeură. Este un tort simplu de preparat, dar foarte gustos și spectaculos cu așa joc de culori.
Foarte bine se combină jeleurile și în deserturile la pahar. Vedeți și o rețetă de parfait de cocos cu zmeură și nuci caramelizate.
Cum se prepară rețeta de jeleu de zmeură
Rețeta jeleului de zmeură la borcan nu este deloc complicată. Însă necesită puțină răbdare pentru a trece gemul de zmeură printr-o sită deasă. Se prepară un gem de zmeură clasic, dar cu mai mult zahăr decât de obicei. Apoi, cam pe la jumătatea fierberii, cât încă este mai fluid, se trece prin sită.
Și dacă v-am captat atenția cu exemplele de deserturi cu diferite jeleuri, vă invit să descoperiți pe blog mult mai multe rețete. Le găsiți în secțiunea ”Dulciuri”.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de jeleu de zmeură.