Anul acesta producția de legume de sezon, din grădină a fost satisfăcătoare, așa că ne-am permis să punem legume la borcan în saramură, pentru iarnă.
Este vorba de păstăi de fasole, mazăre și dovlecei. Le-am pus în saramură pentru a le putea folosi mai târziu la salate.
Însă am pus și câte 3-4 pachete la congelator, asta pentru că am avut loc, dar și pentru că am cules legumele în serii.
Despre legumele puse la congelator nu este mare lucru de detaliat. Se opăresc legumele în apă clocotită cu puțină sare, atât cât să fie pătrunse cam 3/4. Trebuie să fie pătrunse, altfel nu mai fierb după decongelare.
Bine, am pus la congelator doar fasole păstăi și mazăre, nu și dovlecei. Dovlecei am pus doar în saramură și am mai preparat un sos din ei.
Ne prind bine iarna legume la borcan în saramură, sau orice fel de conserve, mai ales în perioadele de post.
Iar dacă legumele sunt din grădină, sunt și gustoase și sănătoase.
Vedeți și:
Rețeta Mâncare de mazăre pentru iarnă
Rețeta Tocana de legume cu orez pentru iarna
* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook
* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel
Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.