Nu este prima data cand fac macarons si nici nu mi-a fost teama sa incerc. Eventual ma alegeam cu niste fursecuri de migdale,crapate sau nu , fara celebrul piciorus dar cat de cat comestibile.N-aveam nimic de pierdut daca nu-mi ieseau. Probabil ma ambitionam mai tare sa-i fac din nou pana voi avea rezultatul dorit. Auzisem si citisem atatea mituri despre aceste dulciuri incat devenisem nerabdatoare sa vad cum arata un macaron facut de mine.
Ingrediente
- (pentru 40 de bucati de 3,5 -4 cm diametru )
- Macarons
- 100g albus de ou (3 albusuri )
- 25 g zahar tos
- 200 g zahar pudra (de cumparat ,nu facut in casa )
- 110 g faina de migdale
- 2-3 picaturi de colorant gel
- Crema
- 150 ml smantana pentru frisca
- 70 g ciocolata alba
- o lingurita extract sau esenta de vanilie
Citește și: Macarons cu aromă de fructe, mici și delicate bijuterii culinare
Pentru reusita macarons-ilor eu sunt atenta la cateva lucruri .
Se mai pot prepara si cu bezea italiana. Insa pentru aceasta este absolut necesar un termometru pentru zahar.
Filmuletul de aici va va ajuta sa intelegeti mai bine despre ce este vorba si va rog sa-l urmariti cu atentie.
Mod de preparare macarons:
Intr-un bol curat si degresat mixam albusurile cu cele 25 de grame de zahar. Obtinem o bezea lucioasa care isi pastreaza forma,adaugand intre timp si colorantul daca alegem sa-l folosim.
Apoi adaugam faina de migdale si zaharul pudra si amestecam pana omogenizam compozitia. Compozitia trebuie sa curga de pe spatula ca o panglica si sa se incorporeze dupa cateva secunde in aluat.
Atentie sa nu amestecati excesiv ,compozitia va deveni prea lichida si nu e bine.
Transferam aluatul intr-un sac à poche cu dui rotund.
Acoperim cu hartie de copt doua tavi si formam discuri de aprox 3-3,5 cm. (Ele se vor mai intinde un pic ). Le lasam sa se usuce la suprafata. La mine ,la temperatura de 25 °C ,a durat 40 de minute.
Dupa cum se vede in poza ,au ramas moturi ceea ce inseamna ca mai mergea amestecat de o data,cel mult doua ori.
Temperatura potrivita pentru macarons
Incingem cuptorul la 140 °C .
Daca faceti pentru prima data si nu sunteti sigure/i de temperatura cuptorului vostru ,coaceti intai un singur macarons si vedeti cum se comporta.
Coaceti-i la 140 °C primele 5-6 minute,pana se formeaza piciorusul. Apoi reduceti la 120 ° C,pana se coc definitiv.
Dupa ce le scoateti din cuptor ,trageti hartia de pe tava si lasati-le sa se raceasca bine inainte de a le lua de pe hartie.
Crema se prepara extrem de simplu .Topiti ciocolata alba si amestecati in ea pana se mai raceste ca sa poata fi adaugata in frisca.
Mixati frisca cu vanilia pana incepe sa prinda consistenta. Apoi incorporati ciocolata topita si racita.
Umpleti dulciurile cu aceasta crema,ajutandu-va de acelasi sac à poche si pastrati-le la rece.Pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.