Site icon Rețete Fel de Fel

Macarons

Macarons

Nu este prima data cand fac macarons si nici nu mi-a fost teama sa incerc. Eventual ma alegeam cu niste fursecuri de migdale,crapate sau nu , fara celebrul piciorus dar cat de cat comestibile.N-aveam nimic de pierdut daca nu-mi ieseau. Probabil ma ambitionam mai tare sa-i fac din nou pana voi avea rezultatul dorit. Auzisem si citisem atatea mituri despre aceste dulciuri incat devenisem nerabdatoare sa vad cum arata un macaron facut de mine.

Ingrediente

Citește și: Macarons cu aromă de fructe, mici și delicate bijuterii culinare

Pentru reusita macarons-ilor eu sunt atenta la cateva lucruri .

Reteta de fata este foarte simpla. Este cea de aici, se prepara cu bezea frantuzeasca si macarons-ii mi-au reusit din prima incercare.
Se mai pot prepara si cu bezea italiana. Insa pentru aceasta este absolut necesar un termometru pentru zahar.
*Invechirea albusurilor (tinute doua zile in frigider pentru a mai pierde din apa ) ,nu este absolut necesara,doar ca macarons-ii se vor usca mult mai greu .
*Zaharul pudra si faina de migdale se cern printr-o sita ,astfel incat suprafata dulciurilor sa iasa fina,fara bucatele de migdale sau cristale de zahar.
*Amestecarea compozitiei ( macaronage-ul ) trebuie facut astfel incat ,la final sa curga ca o panglica si sa se incorporeze in aluat relativ repede.
*Si ,in sfarsit ,macaronsii trebuiesc lasati sa se usuce inainte de a-i coace. Cand se atinge suprafata cu degetul,compozitia nu trebuie sa se lipeasca .
Dupa cuptorul meu,temperatura de 140 °C este ideala. Ii las 5-6 minute pana se formeaza piciorusul la 140 °C. Apoi reduc la 120°C si continui inca 7 minute .
Filmuletul de aici va va ajuta sa intelegeti mai bine despre ce este vorba si va rog sa-l urmariti cu atentie.

Mod de preparare macarons:

Intr-un bol curat si degresat mixam albusurile cu cele 25 de grame de zahar. Obtinem o bezea lucioasa care isi pastreaza forma,adaugand intre timp si colorantul daca alegem sa-l folosim.

Apoi adaugam faina de migdale si zaharul pudra si amestecam pana omogenizam compozitia. Compozitia trebuie sa curga de pe spatula ca o panglica si sa se incorporeze dupa cateva secunde in aluat.
Atentie sa nu amestecati excesiv ,compozitia va deveni prea lichida si nu e bine.

Transferam aluatul intr-un sac à poche cu dui rotund.

Acoperim cu hartie de copt doua tavi si formam discuri de aprox 3-3,5 cm. (Ele se vor mai intinde un pic ). Le lasam sa se usuce la suprafata. La mine ,la temperatura de 25 °C ,a durat 40 de minute.
Dupa cum se vede in poza ,au ramas moturi ceea ce inseamna ca mai mergea amestecat de o data,cel mult doua ori.

Temperatura potrivita pentru macarons

Incingem cuptorul la 140 °C .
Daca faceti  pentru prima data si nu sunteti sigure/i de temperatura cuptorului vostru ,coaceti intai un singur macarons si vedeti cum se comporta.
Coaceti-i la 140 °C primele 5-6 minute,pana se formeaza piciorusul. Apoi reduceti la 120 ° C,pana se coc definitiv.
Dupa ce le scoateti din cuptor ,trageti hartia de pe tava si lasati-le sa se raceasca bine inainte de a le lua de pe hartie.

Crema se prepara extrem de simplu .Topiti ciocolata alba si amestecati in ea pana se mai raceste ca sa poata fi adaugata in frisca.
Mixati frisca cu vanilia pana incepe sa prinda consistenta. Apoi incorporati ciocolata topita si racita.
Umpleti dulciurile cu aceasta crema,ajutandu-va de acelasi sac à poche  si pastrati-le la rece.Pofta buna !

*

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version