Pește

Macrou cu legume la tigaie

Pentru că ne plac rețetele cu pește și cum suntem în post și este zi cu dezlegare la pește, am optat pentru a prepara o rețetă de macrou cu legume la tigaie.

Macroul este peștele pe care îl preparăm destul de des pentru că este la îndemână și ne place gustul lui.

Dintre rețetele cu macrou de pe blog, cea mai des preparată este rețeta de file de macrou în sos cu usturoi. O preparăm în mai multe feluri. Un prim mod este de a prepara mai întâi peștele la tigaie, în crustă de făină, sau de mălai și îl adăugăm apoi în sos. Un al doilea mod constă în prepararea peștelui la cuptor, apoi adăugăm sosul peste el. În oricare dintre metode iese foarte gustos peștele.

O altă rețetă cu macrou pe care v-o recomand de pe blog este rețeta de macrou cu lămâie și pătrunjel la cuptor. Este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă.

Ce conține rețeta de macrou cu legume la tigaie

Pe lângă fileul de macrou, ca și legume folosim roșii cherry, ceapă și usturoi. Optăm pentru ceapa roșie care este mai gustoasă și colorează frumos preparatul. Iar câteva măsline verzi adăugate spre final de preparare vor aduce un aport de gust preparatului.

Dacă doriți să optați pentru alt tip de pește, găsiți pe blog o colecție de rețete în secțiunea ”Pește”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de macrou cu legume la tigaie.

Macrou cu legume în farfurie albă, pe un ștergar cu carouri albastre

Gătește Macrou cu legume la tigaie

Timp de preparare

40 min

Nivel

ușor

Porții

4

Tigaie cu bucăți de macrou, roșii cherry, ceapă roșie și măsline verzi, pe un ștergar cu carouri roșii

Ingrediente

  • 450 gr file de macrou
  • sare și piper măcinat, după gust
  • boabe de piper multicolor
  • 1-2 foi de dafin
  • 30 ml de ulei
  • 200 gr roșii cherry
  • 1 ceapă roșie, mare
  • 2-3 căței de usturoi
  • câteva măsline verzi
  • câteva rondele de ardei iute
  • 50 ml supă de legume sau apă
  • pătrunjel verde, pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi condimentăm bucățile de pește cu sare și piper și le rumenim ușor pe ambele părți în tigaia cu ulei încins.

Curățăm ceapa, o tocăm julien, curățăm usturoiul și îl tocăm rondele. Roșiile le tăiem în jumătăți sau le lăsăm întregi. Scurgem măslinele din saramură și le tăiem mai mărunt.

Când peștele este rumenit pe ambele părți adăugăm ceapa și usturoiul și le lăsăm să se pătrundă ușor.

Apoi adăugăm roșiile cherry, rondelele de ardei iute și măslinele și completăm cu puțină supă de legume, sau apă. Nu punem multă că nu ne dorim un sos foarte lichid. Punem atât cât să nu se ardă uleiul din tigaie. Adăugăm boabe de piper și foi de dafin și acoperim tigaia cu un capac. Mai lăsăm ingredientele să se prepare sub capac maxim 10 minute, atât cât să se întrepătrundă gusturile.

Putem servi deliciosul macrou cu legume la tigaie simplu, cu pâine, sau cu mămăliguță.

Spor și poftă bună!