Rețete de bază

Maioneza pasteurizata

Reteta de maioneza pasteurizata pe care v-o propun astazi este una simpla si rapida, dar mult mai sigura fata de celelalte retete de maioneza pe care le-am publicat pe blog pana acum.

Pasteurizarea este o metoda simpla, eficienta si consta in incalzirea alimentelor la o temperatuta de sub 100 °C (in cazul acesta 70°C ) si racirea brusca la 4-6°C.

In felul acesta obtinem o maioneza pasteurizata corect, sigura, care se poate pastra 3-4 zile la frigider fara probleme.

Ingrediente:

 

  • 1 ou
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de mustar
  • un varf de lingurita de sare
  • 200 ml ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare pentru reteta de maioneza pasteurizata:

 

Intr-un pahar inalt puneti oul intreg, zeama de lamaie, sarea si mustarul.

Intr-un alt vas incalziti uleiul pana ajunge la 70°C.

*Eu am un termometru banal pe care am dat numai 5 euro si l-am cumparat de la un magazin chinezesc. Functioneaza foarte bine si este extrem de  util.

Intr-un bol puneti 7-8 cuburi de gheata si acoperiti-le cu apa. Ne va trebui pentru racirea brusca a maionezei.

Bagati mixerul vertical in pahar si incepeti sa mixati, turnand uleiul in fir. NU ridicati mixerul decat in momentul in care ati pus toata cantitatea de ulei. Atunci puteti face si miscari de sus in jos sa omogenizati bine compozitia.

maioneza pasteurizata

Scoateti mixerul din pahar, curatati maioneza de pe el si scufundati paharul cu maioneza in bolul cu apa rece. Lasati-l 2-3 minute sa se raceasca complet si apoi maioneza este gata de folosit.

Simplu, nu?

Spor la treaba si pofta buna !

maioneza pasteurizata

maioneza pasteurizata

 

Daca nu va incanta oul in maioneza,puteti face o maioneza fara ou.

Maioneza fara ou (click pentru reteta video)

maioneza fara ou

Sau o maioneza de avocado.

Maioneza de avocado (click pentru reteta)

maioneza de avocado

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.