Chifteluțe / Carne tocată

Mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi

Pentru felul principal de la o masă de prânz gustoasă și consistentă, o rețetă de mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi, este mai mult decât potrivită.

Suntem obișnuiți să consumăm perișoarele în ciorbă pentru că așa le știm din rețeta tradițională de ciorbă de perișoare. Însă, de multe ori simțim nevoia să ne mai abatem puțin de la rețetele clasice.

Mai pregătim foarte des, în special vara și rețeta de perișoare în sos bechamel. O rețetă mult adorată de întreaga familie. Însă, de data aceasta ne-am gândit să le combinăm cu cartofi și morcovi. Foarte bune au ieșit și în această combinație!

Perișoarele, ca și chiftelele de altfel, pot fi preparate din toate tipurile de carne, chiar și din pește. Însă, cel mai des le preparăm din cane de porc în amestec cu carnea de vită. Este amestecul perfect. Carnea de porc ușor împănată cu grăsime se combină perfect cu carnea macră de vită.

Rețeta de mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi

Și pentru rețeta de față am ales acest amestec de carne. Rețeta de cartofi cu perișoare și morcovi este ușor asemănătoare cu rețeta de gulaș, fără găluște. Am folosit ca și condimente chimenul și boiaua de ardei. Nici usturoiul nu lipsește și nici ceapa. O combinație destul de simplă de ingrediente, dar care dau gust delicios preparatelor.

Dacă vă plac preparatele cu carne tocată, vă invit să descoperiți pe blog mai multe rețete.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto credit

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi.

Rețeta de Mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi, prezentată într-un vas ceramic, alb

Gătește Mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

8

Rețeta de Mâncare de cartofi cu perișoare și morcovi, prezentată într-un vas ceramic, alb

Ingrediente

  • Ingrediente pentru perișoare:
  • 1 kg carne tocata, amestec (vită + porc)
  • 1 ceapă
  • 60 gr orez
  • sare și piper după gust
  • 1-2 ouă
  • 750 ml apă
  • Alte ingrediente:
  • 750 gr cartofi
  • 350 gr morcovi
  • 200 gr ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 200 gr pastă de roșii cu ardei
  • sare și piper
  • 1/4 linguriță chimen măcinat
  • 1 linguriță boia de ardei iute și dulce
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Începem prin a pregăti ingredientele pentru perișoare. Amestecăm cele două tipuri de carne tocată cu o ceapă tocată fin și cu orezul. Adăugăm sare și piper și 2 ouă medii. Lăsăm compoziția să se odihnească 10-12 minute, timp în care pregătim restul ingredientelor.

Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt. Le punem la călin în puțin ulei și le lăsăm doar până se înmoaie ușor. Adăugăm 750 ml de apă fierbinte. Curățăm morcovii și îi tocăm rondele sau în formă de bastonașe. Curățăm cartofii și îi tocăm în cuburi mari.

Formăm perișoarele de mărimea unei nuci și le adăugăm în apa care fierbe. Când sunt ușor pătrunse, adăugăm morcovii și peste câteva minute adăugăm cartofii. Lăsăm ingredientele să fiarbă până se pătrund bine toate, apoi adăugăm pasta de roșii cu ardei. La primul clocot, începem să adăugăm și condimentele. Le adăugăm treptat, gustând mâncarea pentru a obține gustul optim.

La final de fierbere, dar și în timpul servirii, adăugăm pătrunjel verde tocat mărunt.

Spor și poftă bună!