Legumele coapte în cuptor sau pe grătar sunt foarte gustoase, servite ca garnitură la fripturi, incluse în salate sau în alte preparate. De data aceasta avem pentru voi o rețetă de mâncare de legume coapte în cuptor. Este simplă, dar tare gustoasă și hrănitoare.
Puteți adăuga toate legumele preferate, care dau savoare și culoare mâncării.
Mai găsiți pe blog și o rețetă de legume cuburi la cuptor, mai simplă, dar foarte gustoasă și sănătoasă.
Și tot din aceeași categorie de rețete cu multe legume, vă mai recomand să încercați și rețeta de legume cu linte la tigaie. Lintea adăugată printre legume aduce un plus de consistență și sățietate mâncării. Nu mai ai nevoie nici de pâine pentru o așa mâncare consistentă.
Și tot din aceeași categorie, dar mai simplă în ingrediente, este și rețeta de legume la tigaie cu usturoi și busuioc. Busuiocul adăugat aduce un plus de aromă legumelor.
Cum preparăm delicioasa mâncare de legume coapte în cuptor
Pentru rețeta de azi folosim vinete, dovlecei, roșii ardei, ceapă, usturoi și ce legume mai preferă fiecare. Le coacem împreună în aceeași tavă la cuptor. După coacere, o parte le pasăm și le transformăm în sos, iar cealaltă parte o amestecăm cu sosul.
Sosul îl condimentăm după gust. La finalul preparării sau în timpul servirii putem adăuga și verdeață proaspătă.
Este o mâncare perfectă pentru o cină ușoară, dar și pentru masa de prânz.
Mai găsiți pe blog și alte mâncăruri cu legume coapte, de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mâncare de legume coapte în cuptor.