Mancare de praz cu masline, o mancarica rapida, simplu de facut si foarte buna. Imi place tare mult, o fac toamna, cand este sezonul prazului, dar mai ales dupa sarbatori cand simt nevoia sa mananc ceva fara carne si poate fi o idee de luat in considerare in perioadele de post.
Ingrediente:
- 4 fire de praz (500 g)
- 5 linguri de ulei
- 150 g masline negre
- 200 ml pasta de rosii
- 1 ceapa
- 2 cartofi medii
- 1/2 pahar de vin
- 1 lingurita de boia dulce
- sare
- piper
- patrunjel proaspat
Mod de preparare pentru mancare de praz cu masline:
Intr-un vas am pus la calit in ulei ceapa tocata, prazul curatat, spalat si taiat bucatele timp de 5 minute, am adaugat apoi cartofii taiati feliute foarte subtiri si am calit acoperit pana s-au inmuiat legumele.
Am stins cu vinul si am fiert pana acesta s-a evaporat. Apoi am pus maslinele, pasta de rosii, boiaua, piper si sare dupa gust.
Am acoperit cu apa (cam o cana) si am fiert pana ce mancarea a capatat consistenta (datorita cartofilor care se sfarama la fiert).
Am stins focul si am presarat patrunjelul proaspat tocat fin. Mancarea de praz cu masline e buna calda dar si merge servita si rece.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.