Site icon Rețete Fel de Fel

Mancare de spanac cu usturoi

 

 

Mancare de spanac cu usturoi, o mancare simpla pe care, drept sa va spun, n-o prea agreeam in copliarie. Acum nu-mi prea dau seama de ce, este o mancare simpla si atat de buna incat o poate pregati oricine.

 

Ingrediente:

 

 

Mod de preparare pentru reteta de mancare de spanac cu usturoi:

 

Intai punem la fiert o oala cu apa. Curatam si spalam spanacul in doua trei ape si il lasm la scurs intr-o sita. Eu am taiat cozile doar frunzelor mai mari, celor mici le-am lasat-o pentru ca erau foarte fragede.

Cand apa a dat in clocot, punem un praf de sare si spanacul. Il lasam doar pana cand apa a inceput sa clocoteasca din nou, apoi il scoaptem in sita si,dupa ce s-a scurs, il tocam mai mare sau mai marunt.

Intr-o tigaie adanca incingem uleiul si calim ceapa cu un praf de sare pana se inmoaie. Adaugam apoi sucul de rosii, sare si pier dupa gust si lasam sa fiarba putin. Adaugam spanacul si 150-200 ml apa, acoperim si fierbem inca vreo 3-4 minute. La final, punem si usturoiul pisat si mai lasam doar cateva minute, sa fie fiert si usturoiul.

Mancarea de sapanac este gata. O puteti servi simpla cu mamaliguta, paine prajita sau ca si garnitura alaturi de o bucata de carne.

Spor la treaba si pofta buna !

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version