Site icon Rețete Fel de Fel

Mango Lassi. Bautura racoritoare indiana

Mango Lassi

Cu siguranta  stiti ca noua ne plac shake-urile cu fructe proaspete si lapte, iaurt, apa plata, indulcite cu miere, zahar brun si imbogatite cu diverse arome.

Astazi la gustare am refacut aceasta bautura minunata, numita mango lassi, cu origini indiene, aromata cu cardamom.

Daca va place gustul fructului de mango, va invit sa o incercati, este minunata, mai ales la micul dejun sau in orice moment al zilei.

Ingrediente:

 

  • un fruct de mango (500 g,dupa curatare raman in jur de 280 g)
  • 125 g iaurt simplu neindulcit
  • 125 ml lapte (sau apa plata)
  • 2 lingurite de miere
  • cardamom macinat (un varf de lingurita)

 

Mod de preparare pentru reteta de bautura Mango Lassi:

 

Curatam fructul de mango si  tocam pulpa cuburi, apoi o transferam intr-un blender/robot de bucatarie sau pasam totul cu un mixer vertical. Adaugam iaurtul, laptele, mierea si cardamomul macinat.
Mixam 1-2 minute pana obtinem o bautura omogena,cremoasa.
Punem in pahare si servim imediat.
Spor la treaba si sa o beti cu placere!!
Note:
  • daca folositi iaurt indulcit, nu mai puneti mierea sau alt indulcitor
  • se poate folosi si lapte de orez, soia, de cocos sau apa plata
  • daca nu va place cardamomul il puteti inlocui cu scortisoara, ghimbir pudra

 

 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version