Chiar daca am facut si cateva borcanele de gem de prune ,am tinut neaparat sa am si cateva borcanele de marmelada de prune si neaparat magiun pentru cornulete ,tarte si alte bunatati .
Ingrediente:
- 3 kg prune
- 2 mere
- 900 g zahar
Mod de preparare pentru reteta de Marmelada de prune:
Alegem fructe moi si foarte coapte,astfel sunt si dulci si nu este nevoie sa folosim o cantitate mare de zahar.Le spalam ,le scoatem samburii si le punem intr-o oala mare cu fundul dublu impreuna cu merele decojite si tocate fin sau rase si zaharul.Le lasam in jur de jumatate de ora,amestecand din cand in cand pana se formeaza sufiecient suc ,apoi punem la fiert.
Eu am fiert marmelada in jur de 3 ore,amestecand des pentru ca se prinde de fundul oalei iar pe la jumatatea fierberii am maruntit fructele cu un mixer verical pentru a obtine o consistenta fina.
Cand a scazut suficient ,am pus marmelada in borcane sterilizate,le-am pus capacele si le-am pastrat pana a doua zi intr-o patura (la dunst uscat ).
Apoi le-am etichetat si le-am dus in camara.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.