Rețete pentru Valentine's Day / Dragobete și 1 Martie

Mini Paris Brest cu căpșuni

Special preparate pentru zilele în care sărbătorim iubirea, respectiv Valentine’s Day, Dragobete și 1 Martie, aceste delicate mini Paris Brest cu căpșuni vor fi maxim apreciate.

Rețeta acestor mici prăjiturele este asemănătoare cu rețeta de eclere, însă crema este mai deosebită, cu migdale caramelizate. Se poate prepara cu alune, cu nuci sau cu arahide, în loc de migdale.

Și pentru a fi în ton cu specificul sărbătorilor amintite, adăugăm și câteva căpșuni. Căpșunile sunt perfecte pentru a fi incluse în deserturile destinate acestor zile.

Tot din aceeași categorie de rețete mai găsiți pe blog și rețeta de biscuiți red velvet crinkle. Se prepară ușor și rapid, au un gust delicios și un aspect foarte frumos, în culorile iubirii.

Iar o rețetă mai specială de desert, este rețeta de chec cu ciocolată și inimioară albă. Aici puteți folosi colorant roșu, pentru a reda culorile specifice.

Citește și: Rețetă de eclere cu cremă de vanilie și ciocolată

Cum se prepară rețeta de mini Paris Brest cu căpșuni

Pentru aceste mici bijuterii culinare, din aluatul opărit se creează în tavă cercuri ondulate, cu ajutorul săculețului cu dui stelat. După coacere, se vor secționa transversal, pe jumătate. Se vor umple cu o cremă specială cu pralină și felii de căpșuni.  Se pot dărui celor dragi frumos ambalate în cutii de plastic, transparente.

Găsiți mai multe astfel de rețete pe blog, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mini Paris Brest cu căpșuni.

Mini Paris Brest cu căpșuni pe un platou alb, dreptunghiular

Gătește Mini Paris Brest cu căpșuni

Timp de preparare

60 min

Nivel

complex

Porții

20

Mini Paris Brest cu căpșuni pe un platou alb, dreptunghiular

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat opărit:
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 ml apă rece
  • 150 gr făină
  • 4 ouă de mărime medie
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru cremă de pralină și decor:
  • 100 gr de migdale
  • 200 gr de zahar
  • 20 ml apă
  • 500 ml de lapte
  • 50 gr amidon de porumb
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • 100 gr de unt cu 82% grăsime
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 250 gr căpșuni proaspete
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Începem cu prepararea cojilor sub formă de inele pentru mini Paris Brest cu căpșuni.

Așezăm o cratiță pe foc și punem în ea apa, un praf de sare și untul. Amestecăm până la topirea untului, iar la primul clocot, micșorăm intensitatea focului la minimum și adăugăm toată făina odată.

Cu o spatulă amestecăm intens până când făina absoarbe tot lichidul și obținem un aluat omogen. Lăsăm aluatul opărit să se răcească bine, apoi încorporăm unul câte unul ouăle, omogenizând bine după fiecare ou adăugat. Dăm aluatul la rece pentru 30 de minute.

Pornim cuptorul la 200 de grade Celsius. Luăm o tavă antiaderentă și, cu un pahar pudrat cu făină, desenăm cercuri în tavă, la mici distanțe. Folosind un săculeț de posh cu dui stelat, creăm mici inele ondulate, peste cercurile din tavă.

Punem tava la cuptor și coacem inelele pentru mini Paris Brest la 200 de grade, pentru 15 minute. Apoi, micșorăm intensitatea focului la 180 de grade și mai coacem inelele pentru 25-30 de minute. Nu deschidem ușa cuptorului decât după expirarea timpului.

Între timp, preparăm crema de pralină

Punem apa și zahărul într-o cratiță cu pereți groși pe flacăra aragazului și îl lăsăm să se caramelizeze, fără a amesteca decât la final. Adăugăm migdalele, le amestecăm puțin prin zahărul ars, apoi le separăm și le întindem pe o hârtie de copt.

Peste siropul de zahăr ars, rămas în crăticioară adăugăm smântâna lichidă, apoi 50 gr de unt și amestecăm până rezultă un sos cremos și ușor fluid. Lăsăm sosul caramel la temperat până când se răcesc și migdalele.

Fierbem laptele, adăugăm un praf de sare și amidonul. Amestecăm până când obținem o cremă de textura unei budinci. Stingem focul și adăugăm untul și extractul de vanilie. Omogenizăm bine compoziția și o adăugăm într-un bol rece.

Mărunțim foarte fin migdalele, într-un chopper. Amestecăm crema de amidon cu sosul caramel și cu migdalele mărunțite fin. Puteți renunța la prepararea sosului caramel și măcinați migdalele uscate împreună cu tot caramelul, dacă vi se pare laborios.

Secționăm cojile pe jumătate și le umplem cu această delicioasă cremă. Adăugăm și felii de căpșuni, iar deasupra le decorăm cu zahăr pudră.

Sunt delicioase și cuceresc instant orice iubitor de desert.