Zilele astea ne-am delectat cu aceste mini tarte cu ciocolata si fructe, un deliciu absolut, mai ales pentru ciocolatosii mei.
Este un desert gustos si aspectuos, se prepara foarte usor si puteti alege ciocolata si fructele care va plac mai mult.
Eu am ales ciocolata amaruie pentru ca este preferata noastra si fructele pe care le aveam la indemana.
Va invit sa le incercati,va fi un desert pe cinste,garantez! 🙂
Ingrediente:
- Aluat fraged
- 200g faina
- 125 g unt
- 50 g cacao
- 1 lingura de zahar pudra
- un praf de sare
- 7-8 linguri de apa foarte rece
- Crema de ciocolata
- 250 g ciocolata amaruie (50% cacao)
- 250 g smantana pentru frisca
- Decor
- capsune,kiwi,mure,coacaze
Mod de preparare pentru reteta de mini tarte cu ciocolata si fructe:
Intai preparam aluatul fraged pentru mini tarte pentru ca va trebui sa stea la frigider cel putin o jumatate de ora.
Intr-un bol punem faina, cacaua, zaharul pudra, praful de sare si untul rece taiat cubulete. Framantam rapid cu varful degetelor pana obtinem o compozitie faramicioasa. Adaugam apa rece si omogenizam,trebuie doar sa se lege si sa formam un aluat.
*NU framantati excesiv,aluatul se va inmuia iar crustele tartelor vor fi tari.
Infasurati aluatul intr-o folie alimentara si puneti-l la rece cel putin jumatate de ora.
Apoi puneti aluatul intre doua foi de copt si intindeti-l gros de 2-3 cm. Sau,impartiti-l in 8 bucati si formati 8 cercuri cu diametrul de 12-13 cm . Formele mele de mini tarte au 9 cm diametru si cercurile de 12,5 cm au fost perfecte pentru interiorul lor.
Imbracati interiorul cu discul format, apasand delicat sa-si ia forma de tarta. Intepati fundul cu o furculita, acoperiti cu o bucata de hartie de copt iar deasupra puneti fasole,naut sau ce legume uscate aveti la indemana. Aceste lucru este important pentru a impiedica umflarea aluatului la copt.
Coaceti la 180°C, 20 de minute cu fasolea deasupra si inca 5 fara, sa se poata coace crustele complet. Nu exagerati cu coacerea, riscam sa avem cruste foarte tari.
Ce facem cu ciocolata
Dupa ce sunt gata, scoateti-le din forme si lasati-le la racit.
Intre timp puneti smantana pentru frisca intr-un vas pe foc si aduceti-o la punctul de fierbere. Stingeti focul, adaugati ciocolata tocata si amestecati pentru a se omogeniza. Dupa ce s-a racit,turnati-o in cruste,cat de cat egal.
*Daca folositi ciocolata cu lapte puneti 300 g si 200 ml smantana pentru frisca,altfel crema nu se intareste iar daca preferati ciocolata alba,350 g si 150 ml de smantana pentru frisca.
Puneti la frigider pentru a se putea intari crema de ciocolata. Eu m-am grabit si le-am decorat dupa jumatate de ora iar fructele s-au scufundat un pic in crema. Nu e o problema, mai ales daca pofticiosii roiesc ca albinele pe langa tine 😀 .
Asadar decoram dupa imaginatie cu fructele preferate dupa ce s-a intarit crema suficient.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.