Dupa parerea mea, acest mousse de ciocolata vegan este desertul perfect. Se prepara simplu, rapid, necesita doar cateva ingrediente simple, are foarte putine calorii si nu contine gluten. Asadar, este un dulce nevinovat, cu care va puteti rasfata si cand sunteti la dieta, aveti o alimentatie fara gluten, vegana sau vegetariana ori tineti post.
Ingrediente:
- pentru 3 cupe de 150 g
- 120 g ciocolata amaruie (74 % cacao)
- 200 ml aquafaba ( lichidul scurs de la o conserva de naut )
- 2 lingurite de miere
- 1/2 lingurita de extract de vanilie
Mod de preparare pentru reteta de mousse de ciocolata vegan:
In primul rand, rupeti ciocolata bucati sau tocati-o si topiti-o pe baie de abur sau la microunde.
Intr-un bol puneti aquafaba si mixati-o pana obtineti o spuma densa, similara albusurilor batute.
Transferati ciocolata intr-un bol incapator, adaugati vanilia si mierea ( sau alt indulcitor la alegere), amestecati pentru omogenizare si apoi incorporati delicat spuma de aquafaba.
Puneti compozitia in 3 cupe si pastrati-le la rece cateva ore sau chiar pesste noapte.Inainte de a le manca, decorati-le cu fructe proaspete sau congelate, nuci, alune, fistic, etc.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.