Rețete de post

Musaca de cartofi cu ciuperci și mazăre

Pentru atunci când vrem să facem pauză de la preparatele cu carne, sau pentru o zi de post, este ideală această rețetă de musaca de cartofi cu ciuperci și mazăre. Este o mâncare foarte gustoasă și consistentă, nu necesită nici pâine la masă. Este delicioasă alături de o salată proaspătă, sau o salată de murături. Nouă ne place, în mod deosebit, cu o salată de varză acră.

Mai găsiți pe blog și rețeta de musaca de cartofi piure cu spanac, foarte gustoasă și de mare succes.

Și tot din aceeași categorie vă mai recomand de pe blog și rețeta de musaca din piure de cartofi cu carne și ouă de prepeliță.

Rețetele de musaca sunt foarte îndrăgite pentru că sunt gustoase, foarte consistente și hrănitoare, dar și foarte versatile. Umplutura poate fi preparată dintr-o multitudine de ingrediente. Dar și cartofii pot fi înlocuiți cu o multitudine de alte ingrediente. Aș aminti aici rețeta de musaca de vinete cu dovlecei.

Ce conține rețeta de musaca de cartofi cu ciuperci și mazăre

În rețeta de față avem o musaca mai specială din piure de cartofi cu lapte de cocos și umplutură de ciuperci trase la tigaie cu ceapă roșie. Iar pentru un plus de culoare și savoare, adăugăm și puțină mazăre verde. Mazărea poate fi congelată sau din conservă. Am optat pentru cea congelată pentru că are culoarea verde, exact ca mazărea proaspătă.

Dacă și voi adorați rețetele de musaca, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de musaca de cartofi cu ciuperci și mazăre.

Două porții de musaca de cartofi cu ciuperci și mazăre pe farfurii albe

Gătește Musaca de cartofi cu ciuperci și mazăre

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

6

Porție de musaca de cartofi cu ciuperci și mazăre decorată cu ardei roșu și mazăre

Ingrediente

  • Pentru piureul de cartofi:
  • 500 gr cartofi albi
  • apă cât să fie acoperiți
  • vegeta de casă
  • 150 ml lapte de cocos
  • Pentru umplutură:
  • 250 gr ciuperci champignon brune
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie, mare
  • 1 cățel de usturoi
  • sare și piper
  • puțin rozmarin
  • 100 ml lapte de cocos
  • 100 gr mazăre verde
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 2-3 linguri din piureul de cartofi, pentru textură
  • ardei gras, roșu, și mazăre pentru decor

Mod de preparare

Începem cu pregătirea cartofilor pe care îi spălăm bine și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Sarea ajută cartofii să se pătrundă mai rapid, dar le accentuează și gustul.

Când sunt bine fierți, îi trecem prin jet de apă rece, îi curățăm și îi condimentăm cu vegeta de casă.

Transformăm cartofii într-un piure cremos cu ajutorul blenderului, adăugând și laptele de cocos ușor încălzit.

Cât timp fierb cartofii, ne ocupăm de ciuperci și de mazăre.

Mazărea se fierbe pentru 7-8 minute în puțină apă cu sare și puțin bicarbonat de sodiu, care o ajută să-și păstreze culoarea verde. Nu punem decât un vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu.

Ciupercile le ștergem cu prosop de hârtie umezit, le tăiem în felii mai grosiere și le preparăm în ulei de măsline cu ceapă roșie și un usturoi tocat. Adăugăm și puțin rozmarin pentru un plus de aromă.

Când sunt pătrunse, adăugăm laptele de cocos și le mai lăsăm 2-3 minute pe foc. Le lăsăm la temperat, apoi adăugăm mazărea, pătrunjel verde, tocat și 2-3 linguri de piure, pentru textură.

Apoi asamblăm musacaua din piure de cartofi cu ciuperci și mazăre, în boluri termorezistente.

Punem bolurile la cuptor pentru 10-15 minute, la 180 de grade, doar pentru a se mai așeza straturile frumos. Răsturnăm musacaua pe farfurii și o savurăm alături de salata preferată.

Este delicioasă și sigur va avea succes.