O omleta cu ceapa si masline merge perfect la un mic dejun,un pranz sau chiar o cina rapida. Este o combinatie foarte buna,se prepara rapid si este delicioasa alaturi de o salata mixta.
Ingrediente:
- 3 oua
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie
- 3 linguri de masline
- sare si piper proaspat macinate
Mod de preparare pentru reteta de omleta cu ceapa si masline:
Intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa tocata solzisori la foc mic pana se inmoaie si devine transparenta. Nu trebuie sa se arda si sa-si scimbe culoarea, adaugam eventual o lingura sau doua de apa .
Citește și: Ouă florentine. Rețetă inspirată din bucătăria franțuzească
Dupa aceea punem si maslinele.
Apoi turnam ouale bautute cu sare ,piper si eventual ceva condimente sau ierburi aromata care va plac.
Acoperim cu un capac si coacem omleta pana este complet gatita.Cand s-a inchegat ,intoarceti-o si pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii mari cat tigaia.
Mancati omleta calda cu salata care va place.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.