Risotto cu creveti si surimi, o reteta speciala, foarte gustoasa, din bucataria italiana. Sigur o sa va placa si veti mai dori s-o preparati.
Ingrediente pentru reteta risotto cu creveti si surimi:
- 330 g oreZ
- 400 g creveti prefierti
- 250 g surimi
- 1 ceapa
- 1,250 ml supa (sau 2 lingurite vegeta bio si apa )
- 6-7 linguri ulei de masine
- patrunjel tocat pentru decor
Mod de preparare:
Pentru inceput punem supa (sau apa si vegeta) intr-un vas la fiert.
Ceapa tocata o calim in uleiul de masline cateva minute pana se inmoaie.
Dupa aceea punem orezul si mai calim cateva minute pana cand devine transparent.
Acum incepem sa turnam cate un polonic de supa, lasam la fiert pana scade, mai adaugam inca unul, fierbem in continuare si asa mai departe pana orezul este fiert al dente.
Este momentul sa punem si crevetii si fierbem in continuare alternand cu supa.
Spre sfarsit, cand orezul este aproape gata adaugam si bastonasele de surimi taiate in bucati.
Dupa cateva minute stingem focul si servim imediat ornat cu patrunjel tocat.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.