O varianta mai light as zice a clasicei retete Parmigiana de vinete, care poate fi servita ca si garnitura dar si ca atare.
La origini reteta este preparata cu vinete prajite dar eu am preferat sa le grilez, iar in locul pastei de rosii am folosit rosii proaspete.
Ingrediente:
- 3 vinete mari
- 350 g de mozzarella
- 8-9 rosii
- 50 g parmezan ras
- busuioc
- origano
- ulei de masline
- sare
Mod de preparare pentru Parmigiana de vinete:
Vinetele le taiem felii si le presaram cu sare. Le lasam intr-o sita 30-40 de minute sa piarda din lichid .
Le uscam apoi cu hartie de bucatarie si le grilam 2-3 minute pe fiecare parte.
Pregatim o tava pentru cuptor (23×31) in care am pus un pic de ulei de masline, un strat de vinete, unul de rosii felii.
Continuam cu mozzarella taiata feliute, cuburi sau rupta cu mana, cum doriti, presaram oregano, busuioc, parmezan ras si iar ulei de masline.
Continuam in aceeasi ordine pana terminam ingredientele.
Sare mai puneti doar daca considerati ca este nevoie, eu nu am mai pus pentru ca mi s-au parut vinetele suficient de sarate. Bagam tava la cuptor aproximativ 35-40 de minute la foc moderat, pana ce se rumeneste frumos deasupra. E delicioasa calda dar se poate servi la fel de bine si rece.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.