Site icon Rețete Fel de Fel

Pască cu aluat de pandișpan

Pască cu aluat de pandișpan pe platou de servire

Aluatul de pandișpan oferă un aspect uniform desertului pască / Shutterstock

Rețetele de pască sunt atât de versatile încât nu mai știi pentru care să optezi. Una dintre acestea este rețeta de pască cu aluat de pandișpan, foarte simplă și foarte aspectuoasă.

Chiar dacă preferata noastră este pasca fără aluat cu multe stafide și fructe uscate, merită preparată și una simplă. Stafide punem și în cozonac și ulterior în budinca de cozonac. Deci merge de minune o pască simplă, cremoasă și foarte aromată.

Vedeți aici și rețeta de pască fără aluat cu multe stafide! Este delicioasă și frumos colorată cu așa umplutură bogată de stafide și fructe uscate, multicolore.

Citește și: Rețetă de pască dietetică. Pască Dukan

O altă rețetă de pe blog pe care v-o recomand este rețeta de pască cu aluat umplut. Aceasta merită preparată dacă aveți mai mult timp de stat în bucătărie. Va cuceri instant mai ales cu aspectul aluatului umplut.

Dintre rețetele cu cozonac de pe blog vă recomand, în mod deosebit, rețeta de cozonac cu aluat dospit la rece. Dospirea aluatului la rece ne este de mare ajutor atunci când avem multe pregătiri de făcut.

Pregătim aluatul de seara, îl punem într-un vas încăpător, îl acoperim și îl dăm la frigider. A doua zi doar îl mai lăsăm la crescut în tăvi, cât timp ce se încălzește cuptorul.

Cum se prepară rețeta de pască cu aluat de pandișpan

Aluatul de pandișpan este simplu, clasic. Îl preparăm din 3 ouă.

Crema de brânză, simplă, fără stafide sau altă umplutură va fi frumos încadrată de blaturile subțiri de pandișpan. Partea de jos a blatului de pandișpan o vom coace pentru 12 minute, înainte de a adăuga crema de brânză. Partea de deasupra se coace împreună cu umplutura. Metoda de coacere și asamblare este aceeași cu a rețetei de prăjitură cu aluat turnat și brânză. Praful de copt este opțional în crema de brânză, dar va dezvolta frumos pasca în timpul coacerii.

Dacă nu v-ați hotărât ce rețetă de pască să preparați, aruncați o privire pe blog, poate vă încântă una dintre rețete. Tastați cuvântul ”pască” în caseta de căutare pentru a le descoperi.

* Iar dacă vă plac rețetele de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemeni ne găsiți și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de pască cu aluat de pandișpan.

Exit mobile version