Site icon Rețete Fel de Fel

Pasta de ardei capia

 

 

Pe langa alte conserve, pasta de ardei capia, nu lipseste niciodata din camara mea. Este grozava, da culoare si aroma mancarurilor si se prepara foarte usor. Bineinteles, se poate face la fel de bine si cu ardei gras rosu sau gogosari, rezultatul este la fel de bun .

Reteta este simpla, folosesc decat ardei capia si sare, fara ulei, conservanti sau alte adaosuri si se pastreaza foarte bine peste iarna.

 

Ingrediente:

 

Mod de preparare pentru pasta de ardei capia:

 

Spalam si curatam ardeii de cotoare, seminte si nervuri.

 

Dam ardeii prin masina de tocat, robot sau blender si ii punem intr-o oala mare cu gundul gros. Adaugam sarea si punem vasul pe foc.

 

In functie de cat de zemosi sunt ardeii sau de cantitatea folosita, fierbem o ora, o ora si jumatate. Cand scade aproape la jumatate, pasta de ardei capia este gata.

 

Punem pasta obtinuta in borcane sterilizate si infiletam capacele. Le acoperim cu o patura groasa si le lasam acolo pana se racesc complet.

Cum se sterilizeaza corect borcanele si capacele pentru conserve, citeste aici (click).

Daca vreti, le puteti pune intr-o oala cu apa si fierbe 20-30 de minute din momentul in care a dat in clocot .

Dupa ce se racesc, etichetati borcanele cu pasta de ardei capia si asezati-le in camara.

Pasta de ardei capia a iesit excelenta! Spor la treaba si pofta buna!

 

Alte retete de conserve si muraturi gasiti aici (click). 

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version