Pentru că este sezonul corcodușelor verzi, acrișoare, acum este momentul să preparăm pastă de corcodușe pentru acrit ciorbele.
Nu se prepară deloc greu și nici nu necesită mult timp. Este ideală pentru a da gust acru ciorbelor de legume, în special, sau ciorbele de verdețuri.
Un exemplu ar fi rețeta de ciorbă de dovlecel acrită cu corcodușe.
Ciorba de spanac, cea de lobodă, sau ștevie, sunt tare gustoase acrite cu pastă de corcodușe.
În zona de sud a țării se practică această metodă de acrit ciorbele, cu fructe verzi precum corcodușele, boabele de struguri, sau caisele.
Și pentru că ne plac tare mult ciorbele acrișoare, ne prind bine în sezonul rece câteva borcane cu pastă de corcodușe.
Chiar dacă este cald afară, noi am dat startul la pregătit conserve pentru iarnă. Pe lângă pasta de corcodușe am preparat și legume la borcan în saramură. Sunt legume de grădină, sănătoase și gustoase.
Rețetă de pastă de corcodușe pentru acrit ciorbele
Pentru rețeta de față nu avem nevoie decât de corcodușe, apă și sare. Iar ca timp, în mai puțin de o oră conservarea corcodușelor este gata.
Doar fierbem corcodușele în apă cu sare, le trecem prin sită, sterilizăm borcanele și punem în ele pasta rezultată.
Și dacă și voi adorați ciorbele cu gust acrișor, găsiți pe blog un articol despre metode de acrit ciorbele.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rugăm insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.