Site icon Rețete Fel de Fel

Pastă de ghimbir cu usturoi – Adrak Lahsun

Borcan cu pastă de ghimbir cu usturoi alături de 2 căpățâno de usturoi necurățate și bucăți de ghimbir

Pentru un gust optim, cantitățile ingredientelor se adaugă în mod egal / Shutterstock

Dacă vă plac preparatele inspirate din bucătăria indiană, deja știți că ei folosesc foarte mult o pastă de ghimbir cu usturoi denumită Adrak Lahsun.

Adevărul este că și noi ne-am obișnuit să adăugăm ghimbir și usturoi în anumite preparate, dar în cantități infime în comparație cu ei. Ambele ingrediente sunt puternic aromate și au gust picant. Însă, proprietățile lor miraculoase te ispitesc să nu le ții prea mult la distanță.

Ghimbirul este foarte des folosit în bucătărie pentru a condimenta mâncărurile și băuturile. Dar poate fi utilizat cu succes și ca plantă medicinală. Rădăcina de ghimbir tratează răcelile, indigestia, astmul, reumatismul, răul de mare, de mașină sau de altitudine. Înlătură cu succes senzația de greață sau vomă.

Este, de asemeni, folosit și în industria cosmetică sau a parfumurilor, datorită uleiului esențial pe care îl conține și aromei specifice, dar și în medicină alternativă.

Citiți aici mai multe despre beneficiile consumului de ghimbir.

Așadar, avem toate motivele să folosim această plantă pe care o putem cultiva cu ușurință în ghivece sau în grădină.

Găsiți pe blog și un articol despre cum se cultiva ghimbirul.

Cum preparăm delicioasa pastă de ghimbir cu usturoi

De obicei, această pastă se prepară amestecând proporții egale de ghimbir și de usturoi. Dar, fiecare o poate prepara după propriul gust. Se poate prepara pe loc, atunci când o folosim într-un preparat. Dar se poate depozita și în borcane închise ermetic și ținute în frigider.

Se mai poate chiar congela în cantități mici, atât cât să le folosim odată. Nu știu dacă este cazul să păstrăm această pastă și la congelator, pentru că atât ghimbirul cât și usturoiul se găsesc pe tot parcursul anului în magazinele alimentare.

Chiar și pasta respectivă se găsește la borcane în magazinele alimentare. Nu ne tentează pentru că este foarte ușor și rapid de preparat.

Dacă și voi adorați ghimbirul, mai puteți încerca de pe blog și rețeta de sirop de ghimbir. Are un gust dens, înțepător și merge de minune servit vara cu apă minerală și cuburi de gheață.

Dar găsiți mult mai multe rețete pe blog în care folosim ghimbirul. Le descoperiți tastând cuvântul ”ghimbir” în caseta de căutare.

Iar mai jos, găsiți rețeta detaliată pentru delicioasa pastă de ghimbir cu usturoi.

Exit mobile version