Pește

Pastă de ton în cupe de legume

Ne place mult pasta de ton cu castraveți murați și cremă de brânză și cum aveam prin frigider câteva roșii și ardei, am pregătit pentru weekend rețeta Pastă de ton în cupe de legume.

Sunt minunate aceste paste aperitiv din diverse ingrediente. Le stă bine pe platoul cu aperitive de la mesele festive.

Se pot servi în diverse moduri: pe felii de pâine prăjită, sau crackers, pe felii de legume, sau în cupe de legume.

O variantă foarte interesantă de servire este în diverse forme de mini tarte – Vedeți AICI un exemplu.

Rețeta de pastă de ton este veche, se prepara pe vremuri cu unt și ceapă roșie.

Însă eu am înlocuit untul cu o cremă de brânză cu verdeață. Nu ne prea împăcăm cu untul.

Ceapă roșie nu am avut, de data aceasta, dar am folosit o ceapă albă, picantă și gustoasă.

Din aceeași categorie cu rețeta Pastă de ton în cupe de legume mai găsiți pe blog și:

Rețeta Mousse de ton

Rețeta Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Pastă de ton în cupe de legume

Gătește Pastă de ton în cupe de legume

Timp de preparare

10 min

Porții

10-12

Pastă de ton în cupe de legume

Ingrediente

  • 600 gr file de ton în ulei de măsline
  • 300 gr cremă de brânză cu verdeață
  • 1 ceapă albă
  • 5-6 castraveți murați
  • 1/4 linguriță boia de ardei iute
  • 1/4 linguriță boia de ardei dulce
  • sare și piper, după gust
  • puțin mărar verde

Mod de preparare

Rețeta este simplă și rapidă.

Desfacem conservele și punem fileul de ton la scurs, într-o sită.

Curățăm ceapa și o tocăm solzișori. O adăugăm peste fileul de ton scurs. Adăugăm și crema de brânză.

Tocăm castraveciorii în cuburi cât mai mici, îi scurgem bine presându-i în mâini și îi adăugăm peste restul ingredientelor.

Amestecăm bine totul, până la omogenizare și potrivim gustul preparatului cu condimente.

Cu această pastă de ton umplem cupe de roșii din care îndepărtăm semințele și o parte din pulpă.

Mai umplem și cupe de ardei, dar putem la fel de bine să umplem și cupe din castraveți.

Este gustoasă în orice combinație, deci nu ezitați să o încercați!

Pentru a vedea și rețeta în imagini, dați click pe galeria foto de mai sus!