Paste / Orez

Paste cu naut in sos de rosii. Reteta de post

Pentru o zi de post si nu numai, o reteta de paste cu naut in sos de rosii este mai mult decat ideala.

Chiar daca risc sa ma repet am sa va spun inca o data cat de mult imi plac pastele.De dou-trei ori pe saptamana gatesc paste si ma adaptez in functie de ingredientele pe care le am in casa.Desi nu facusem recent cumparaturi ,in camara mea se gasesc totdeauna cateva conserve pentru orice eventualitate si am incropit rapid niste delicioase paste cu naut .

Ingrediente

  • 250 g paste scurte
  • 240 g naut fiert
  • o ceapa mica
  • un morcov
  • jumatate de tija de telina (am avut congelata,cu tot cu frunze )
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 300 g pasta de tomate ( passata )
  • sare si piper
  • rozmarin (sau,daca nu va place, patrunjel )

 

Mod de preparare pentru reteta de paste cu naut in sos de rosii:

Prima data punem la fiert apa pentru paste,cam 1 l pentru fiecare 100 g.

Intre timp incalzim uleiul si calim ceapa si telina tocate marunt,morcovul ras fin pana se inmoaie legumele.Adaugam eventual cate o lingura doua de apa pentru a nu le arde.

PASTE CU NAUT 002

 

Apoi adaugam pasta de rosii,nautul scurs bine,sare,piper si rozmarin.Mai dam cateva clocote pentru a se imbina aromele si sosul este gata.

Paste cu naut in sos de rosii

 

Il amestecam pastele scurse bine si mancam imediat.Aceste paste cu naut sunt delicioase , hranitoare si va invit sa le incercati.Pofta buna!

Paste cu naut in sos de rosii

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.