In prag de week-end, va aduc o reteta delicioasa si sanatoasa, exrem de usor de preparat, pastrav cu rosii si masline la tigaie. Este ideala pentru un pranz sau o cina rapida, gata in numai 30 de minute.
Am folosit pastrav somonat care ne place foarte mult si rosii, jumatate cherry, jumatate rosii normale pe care le-am decojit. A iesit grozav, ca de fiecare data si nu pot decat sa va invit sa incercati si voi reteta.
Ingrediente:
- 400 g file de astrav somonat
- 350 g rosii (cherry si prunisoare am folosit )
- 4 linguri de ulei de masline
- 2-3 catei de usturoi
- 60 g masline negre fara samburi
- sare si piper
- patrunjel proaspat
Mod de preparare pentru reteta de pastrav cu rosii si masline:
Intr-o tigaie adanca puneti uleiul si cateii de usturoi tocati. Adaugati fileurile de pastrav sarate si piperate inainte. Prajiti-le usor cate un minut pe fiecare parte, cat sa-si schimbe un pic culoarea. Dati focul mic si aveti grija ca usturoiul sa nu se arda.
Rosiile cherry le taiati pe jumatate iar pe cele mari le decojiti si le tocati marunt, apoi le puneti in tigaie. Adaugati si maslinele, mai sarati un pic si fierbeti cu capac,la foc mic, vreo 15-20 de minute.
Inainte sa stingeti focul, adaugati patrunjelul proaspat tocat. Asta-i tot.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.