Pentru o gustare rapida, pentru pachetel sau pur si simplu cand ai pofta de ceva sarat si bun, niste pateuri rapide cu branza si marar sunt foarte potrivite.
Se fac in doi timpi si trei miscari,sunt delicioase si dispar rapid de pe farfurie.
Ingrediente:
- 275 g aluat foietaj
- 130 g branza sarata
- 2 linguri de marar tocat
Mod de preparare pentru reteta de pateuri rapide cu branza si marar:
Desfaceti aluatul si taiai-l in patratele, cam de 9 cm latura. Mie mi-au iesit 15 bucati.
Intr-un bol sfaramati branza cu o furculita si amestecati-o cu mararul. Distribuiti compozitia cat de cat egal pe patratelele de aluat.
Pliati patratelele, inchideti marginile presandu-le cu furculita si asezati-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
*Daca doriti le puteti unge cu ou si decaora cu seminte de susan sau mac. Eu am sarit peste pasajul asta pentru ca abia a trecut Pastele si vreau sa iau o pauza de oua 😀 .
Coaceti pateurile 15-20 de minute la 220°C, pana se rumenesc frumos. Mancati-le calde,sunt grozave!
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.