Peperonata este o garnitura extrem de simplu de preparat dar foarte gustoasa, care poate fi servita ca atare, calda sau rece.
Merge de minune si alaturi de o friptura aromata, un cotlet rapid iar pentru vegetarieni sau in perioadele de post in combinatie cu paste sau pur si simplu pe o felie de paine prajita.
Exista diverse variante imbogatite cu zucchini, vinete dar eu am ales o varianta mai simpla dar foarte, foarte buna.
Ingrediente:
- 900 g ardei gras (am avut 2 galbeni si 1 rosu)
- 300 g ceapa rosie (2 cepe maaari)
- 2 catei de usturoi
- 400 g rosii (proaspete sau cubulete din conserva)
- 6-7 linguri ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare pentru reteta Peperonata:
Tocam ceapa grob si usturoiul felii si le punem la calit intr-o tigaie adanca impreuna cu uleiul de masline.
Acoperim si lasam la foc mic timp de 10 minute amestecand ocazional.
Intre timp tocam si ardeiul cuburi iar cand ceapa este moale il adaugam si pe el.
Acoperim din nou si calim tot pe foc mic pana se inmoaie si ardeiul, iar intre timp saram si piperam dupa gust.
Cand legumele sunt moi ,adaugam si rosiile (eu am folosit cubulete din conserva pe care le-am mixat in blender un minut) si fierbem inca vreo 5 minute pana ce sucul format scade la jumatate.
Daca doriti puteti aroma cu cateva frunze de busuioc sau oregano proaspat.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.